Wat is een APK?

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. De APK is door de overheid ingevoerd om te controleren of uw auto of motor nog verkeersveilig is, op de juiste manier geregistreerd staat en voldoet aan de milieunormen. U bent wettelijk verplicht uw auto één keer per jaar te laten keuren. Zo weet u zeker dat u altijd veilig rijdt.

WAT KOST EEN APK KEURING?

De kosten van een APK keuring verschillen per garage. Tevens zit er vaak een verschil tussen een dieselauto en benzineauto vanwege de roetmeting voor dieselauto's. Bij ons kost het ALL-IN €19,95 voor benzine en diesel motoren. Bij het combineren van een APK keuring met een grote onderhoudsbeurt is het GRATIS.

APK KEURING TIPS

Voorkom APK boetes en zorg ervoor dat uw auto op tijd APK gekeurd is. U kunt op het keuringsrapport van vorig jaar zien wanneer uw auto weer aan een APK check toe is. U kunt uw auto 2 maanden van tevoren keuren, dus genoeg tijd om ons te bellen voor een afspraak. Na afloop van de keuring krijgt u een keuringsrapport. Bewaar dit keuringsrapport in de auto, want u bent verplicht het bij u te hebben tijdens het rijden. Ook als uw voertuig is afgekeurd blijft het belangrijk het keuringsrapport te bewaren. Wanneer u uw APK combineert met een kleine beurt, bent u er zeker van dat uw auto weer als een zonnetje loopt.
  • Laat uw auto op tijd APK keuren
  • Bewaar het keuringsrapport in uw auto
  • Combineer uw APK met een kleine beurt